2019-09-27 11:26:01• hírek • Bajnai Botond

125 kiállító műalkotása látható az Élet fája tárlaton

Pénteken 13 órakor nyílt meg a Szatmárnémeti Művészeti Múzeum által vendégül látott Élet fája nevet viselő kiállítás. A nívós tárlaton 125 kiállító műalkotását lehet megtekinteni.

Cristina Gloria Oprișa fő szervező a megnyitón elmondta, ez már a Nemzetközi Szalon 6. kiállítása, és örömmel jelentheti be, ahogy évről évre több és több résztvevője van a tárlatnak, olyannyira, hogy idén nem is lettek volna elegendőek a megyei múzeum termei, éppen ezért ez a kiállítás is a művészeti múzeumban lett bemutatva.

A Romániai Képzőművészek Egyesületének (U.A.P.R.) meghívásának, számos szatmári és nagyon sok külföldi képzőművész tett eleget, bizonyítva azt, hogy nagyra becsülik a szatmári művészetet, szívesen állítanak ki a helyi közönség előtt.

 

A kiállítás, mint a neve is mutatja az élet fájának motívumára épül, ennek tematikáját járják körül a művészek alkotásaik sokszínűsége folytán. Minden műalkotás egy-egy elültetett fa, amely magával hozza alkotója jellemét, egy kicsi darabot onnan, ahonnan érkezett.

 

A tárlat október 26-ig látogatható.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: